پنجشنبه ۱۰ آبان ۰۳ ۰۹:۰۹ ۴ بازديد
لیست مواد شیمیایی
لیست مواد شیمیایی مشمول گونه های مختلفی بیسون صنعت از ترکیبات میباشد که در صنعت های و کاربردهای متفاوت به کار گیری می شوند. این مواد میتوانند به طور جامد، مایع، گاز یا این که حتی پلاسما وجود داشته باشند و در ساختوساز تولیدات، فرآیندهای تحقیقاتی و استعمالهای روزانه نقش مهمی اعمال نمایند. از مواد شیمیایی معمولی مانند نمکها و حلالها تا ترکیبات غامضتری مانند پلیمرها و گازهای صنعتی، این لیست تنوع بزرگای از مواد را مشمول می گردد که هریک خصوصیتها و کاربردهای خاص خویش را دارا هستند. اسکرابر صنعتی
لیست مهم ترین مواد شیمیایی
بهدنبال بعضا از مهمترین مواد اول شیمیایی و پرکاربردترین مواد شیمیایی در کشور ایران را به شما عزیزان معرفی می کنیم.
گونه های رزین و پترو رزینها
ایزوپروپیل الکل
کالیفون
سیکلوهگزانون
اشکال غلظت دهندهها
اشکال بنتون
فوم سیلیکا
گونه های کم آبکنها مشمول کبالت و کلسیم
استون
مخاطرات مواد شیمیایی
مواد شیمیایی می توانند مخاطرات بدون شوخی برای سالمی آدم، دور و بر زیست و ایمنی داشته باشند. این خطرها بسته به نوع، غلظت و شیوه به کارگیری از مواد شیمیایی گوناگون می باشند. در تحت به بعضا از مهم ترین خطرها مواد شیمیایی اشاره می شود:
1. مخاطرات برای تندستی بشر
سمیت (Toxicity): برخی مواد شیمیایی می توانند سمی باشند و در شکل استنشاق، بلعیدن یا این که تماس با پوست، به تن درستی جراحت برسانند. نمونه: سیانیدها، آرسنیک.
تحریک و آلرژی (Irritation and Sensitization): موادی که میتوانند موجب تحریک پوست، دیدهها یا این که دستگاه تنفسی شوند و یا این که منجر آلرژیهای آلرژیک شوند. نمونه: کلر، آمونیاک.
سرطانزایی (Carcinogenicity): برخی مواد شیمیایی می توانند سرطانزا باشند و با قرار دریافت کردن مداوم در معرض آنان خطر ابتلا به سرطان ارتقاء می یابد. نمونه: بنزن، آزبست.
جهشزایی (Mutagenicity): موادی که میتوانند سبب ساز تغییرات ژنتیکی و جهشهای DNA شوند. نمونه: برخی از مواد رادیواکتیو.
زخم به تولیدمثل (Reproductive Toxicity): موادی که می توانند به سیستم تولیدمثلی جراحت برسانند و موجب خطاها باروری یا این که جراحت به جنین شوند. نمونه: فتالاتها.
2. خطرها برای فضا زیست
آلودگی آب و خاک: مواد شیمیایی که وارد منابع آب یا این که خاک می شوند و می توانند به اکوسیستمهای طبیعی جراحت برسانند. نمونه: فلزات هنگفت ، حشرهکشها.
تأثیر بر حیات وحش: موادی که میتوانند به حیوانها و گیاهان زخم برسانند یا این که زنجیره غذایی را مختل نمایند. نمونه: دیاکسینها.
تخریب لایه اوزون: بعضا مواد شیمیایی که سبب تخریب لایه اوزون میگردند و مخاطرات دور از شوخی برای تندرست بشر و فضا زیست ساخت مینمایند. نمونه: کلروفلوئوروکربنها (CFCs).
3. خطرها ایمنی
قابلیت و امکان اشتعال (Flammability): موادی که به راحتی حریق می گیرند و می توانند موجب آتش شوند. نمونه: بنزین، الکل.
انفجار (Explosiveness): موادی که در وضعیت خاص ممکن میباشد منفجر شوند. نمونه: نیترات آمونیوم.
خوردگی (Corrosiveness): موادی که میتوانند مواد دیگر را تخریب نمایند و سبب ساز خوردگی فلزات و امکانات شوند. نمونه: اسید سولفوریک، هیدروکسید سدیم.
اقدامات پیشگیرانه
برای کاهش خطرها مواد شیمیایی، میقدرت اقدامات پایین را اعمال اعطا کرد:
به کارگیری از امکانات حفاظتی فردی (PPE): مانند دستکش، ماسک و عینک.
یادگرفتن و دانایی: فراگیری نیروی کار راجعبه مخاطرات مواد شیمیایی و شیوه استعمال ایمن از آنها.
ذخیرهسازی درست: محافظت مواد شیمیایی در ظروف مطلوب و در اوضاع مطلوب.
پروتکلهای اضطراری: فراهمسازی و اجرای پروتکلهای اضطراری برای تقابل با رویدادها احتمالی.
خطرناکترین مواد شیمیایی
گاز کلر
گاز کلر (Chlorine Gas) یک گاز زرد رنگ-سبز رنگ با بوی تند و تحریککننده میباشد. استنشاق این گاز قادر است موجب جراحتهای شدید به دستگاه تنفسی، سوزش دیدهها و پوست گردد و در غلظتهای بالا میتواند مهلک باشد. کلر به صورت پهناورای در صنعت های گوناگون به کارگیری می شود، برای مثال در تصفیه آب و ساخت و ساز مواد شیمیایی.
سیانیدها
سیانیدها (Cyanides) معمولاً به طور نمکهای محلول در آب مانند سیانید پتاسیم وجود داراهستند و به شدت سمی میباشند. این مواد می توانند با مهار آنزیمهای ضروری در تن، موجب مرگ سریع شوند. استعمال از سیانیدها در صنعت های متعدد مانند استحصال طلا جواهرات و نقره و همینطور در بعضا فرآیندهای شیمیایی منجر ارتقا مخاطرات ناشی از تماس با این مواد میگردد.
دیاکسینها
دیاکسینها (Dioxins) گروهی از ترکیبات شیمیایی به شدت سمی و استوار میباشند که میتوانند در دور و اطراف زیست تجمع یابند. این مواد می توانند موجب سرطان، جراحت به سیستم ایمنی و ایرادات تولیدمثلی شوند. دیاکسینها به صورت عمده از روش فرایندهای صنعتی مانند سوزاندن آشغالها و ساخت مواد شیمیایی آزاد میگردند.
بوتولینوم توکسین
بوتولینوم توکسین (Botulinum Toxin) یک نوروتوکسین بسیار کارکشته میباشد که به وسیله باکتری کلستریدیوم بوتولینوم ساختوساز میگردد. این توکسین می تواند سبب به فلج عضلانی و مرگ در شکل عدم معالجه خواهد شد. دوزهای بسیار معدود آن نیز میتوانند مرگآور باشند و به همین عامل تحت عنوان یکی سمیترین مواد شناخته گردیده است.
پولونیوم-210
پولونیوم-210 (Polonium-210) یک عنصر رادیواکتیو بسیار سمی و کیمیا میباشد. استنشاق یا این که بلعیدن این ماده می تواند سبب ساز به مسمومیت رادیواکتیو و مرگ گردد. فقط یکسری میکروگرم از پولونیوم-210 قادر است مرگ آور باشد و از آن تحت عنوان یک انذار بیولوژیکی بدون شوخی حافظه می شود.
فسژن
فسژن (Phosgene) یک گاز بیرنگ با بوی مشابه به بوی علفهای جدید بریده گردیدهاست. استنشاق فسژن میتواند به شدت به ریهها زخم برساند و موجب ادم ریوی خواهد شد که میتواند مرگ آور باشد. فسژن به صورت کبیر در صنعت های شیمیایی تحت عنوان ماده نپخته به کار گیری می شود و در مبارزههای شیمیایی نیز به شغل رفته میباشد.
آزبست
آزبست (Asbestos) مادهای معدنی میباشد که به جهت مقاومت در قبال حرارت و حریق به صورت کلان در صنعت استعمال میگردد. استنشاق الیاف آزبست میتواند سبب ساز به بیماریهای ریوی دورازشوخی مانند آزبستوز و سرطان ریه خواهد شد. به کار گیری از آزبست در بخش اعظمی از کشورها ممنوع شدهاست، البته هنوز در بعضا بخش ها به شغل میرود.
هیدروفلوئوریک اسید
هیدروفلوئوریک اسید (Hydrofluoric Acid) یک اسید بسیار خورنده و سمی میباشد. تماس با این اسید قادر است سبب ساز سوختگیهای شدید و عمیق خواهد شد و همینطور میتواند به صورت سیستماتیک به اندامهای داخلی زخم برساند و حتی مرگآور باشد. این اسید در صنعت های متفاوت مانند شیشهسازی و فرآوری مواد معدنی استعمال می شود.
نیتروگلیسیرین
نیتروگلیسیرین (Nitroglycerin) یک مایع بسیار انفجاری و ناپایدار میباشد که به صورت عظیم در صنعت های نظامی و تشکیل داد مواد منفجره استعمال می گردد. این ماده بسیار حساس به شوک و حرارت میباشد و می تواند به راحتی منفجر گردد. انفجار نیتروگلیسیرین میتواند زخمهای دور از شوخی یا این که مرگبار ساختوساز نماید.
جیوه
جیوه (Mercury) یک فلز هنگفت و مایعی میباشد که در دمای اتاق تبخیر میشود. استنشاق بخارات جیوه یا این که تماس با آن قادر است موجب جراحتهای عصبی و کلیوی گردد. جیوه در صنعت های متفاوت مانند ساختوساز چراغهای فلورسنت و امکانات الکترونیکی به کار گیری میگردد، ولی به جهت خطرها بالای آن، استعمال از جیوه در بخش اعظمی از کاربردها محصور گردیدهاست.
فروشنده مواد شیمیایی
این روز ها پیداکردن یک فروشنده مواد شیمیایی قابل اتکا خیلی طاقت فرسا گردیده و مشتریان، کارگاه داران صنعت های شیمیایی برای خریدوفروش مواد شیمیایی با یک معضل گران قدر دست به یقه شدند. برای حل این نقص کمپانی بازرگانی مواد شیمیایی پیلار بیزنس تحت عنوان یک واردکننده دارای اعتبار و سابق در بازار مبادرت به فروش مواد شیمیایی نموده است.
فروش مواد شیمیایی در طهران
دفتر کار مرکزی کمپانی راین گستر جاوید با مارک تجاری پیلار بیزنس در طهران قراردارد، پس در صورتی مستقر پایتخت می باشید، می توانید برای داد و ستد مواد شیمیایی در طهران به دفتر کار کمپانی هم مراجعهنمایید. درضمن کمپانی پیلار بیزنس به کل شهرهای جمهوری اسلامی ایران سرویس ها ارائه می دهد و اینطور وجود ندارد که صرفا در طهران به فروش مواد شیمیایی سرگرم باشد. مطرح ترین مشتریان مواد نخستین شیمیایی پیلار بیزنس ضمن طهران در استانهای البرز، اصفهان، تبریز، اراک، کرمان، قم و مشهد قرار دارا هستند.
گرید بندی مواد شیمیایی
گریدبندی مواد شیمیایی مبتنی بر خلوص و کاربرد آنها گروهبندی میگردد. گرید تحلیلی با خلوص بالا برای تستهای ظریف، گرید آزمایشگاهی با خلوص میانگین برای تستهای همگانی، و گرید صنعتی با خلوص کمتر برای کاربردهای صنعتی استعمال میگردد. گرید غذایی برای ساخت مواد غذایی، گرید دارویی برای ساختوساز داروها، و گرید ریز برای پژوهش ها حساس کاربرد داراهستند. گرید ویژه نیز برای مصارف خاص گزینش میگردد. این گریدها یاری مینمایند تا مواد شیمیایی مطلوب برای هر کاربرد به صحت تعیین شوند.
محافظت و نکات ایمنی مواد شیمیایی msds
حفظ و به کار گیری ایمن از مواد شیمیایی برای خودداری از رویدادها و زخمهای دورازشوخی به آدمها و دور و بر زیست بسیار اساسی میباشد. مواد شیمیایی می بایست در ظروف مطلوب و مقاوم ذخیره شوند که برچسبگذاری گردیده و مشتمل بر اسم ماده، مخاطرات مرتبط و تاریخ انقضا باشند. همینطور، این مواد نباید در معرض فروغ بی واسطه خورشید، گرما یا این که رطوبت قرار گیرند. انبارهایی که برای محافظت مواد شیمیایی به کار گیری می گردند بایستی دارنده تهویه مطلوب بوده و از دمای متعادل بهره مند باشند.
نکات ایمنی مشمول به کار گیری از امکانات حفاظتی فردی مانند دستکش، عینک و ماسک مطلوب میباشد. کارمندان بایستی فراگیریهای ما یحتاج درباره خطرها مواد شیمیایی و طریق شغل ایمن با آنانرا اخذ نمایند. دستور کارهای اضطراری برای تقابل با نشت، حریقسوزی یا این که هر واقعه دیگری می بایست به وضوح در دسترس باشند. ضمن این، مواد شیمیایی ناسازگار نباید در کنار یکدیگر حفظ شوند تا از برخوردهای خطرناک خودداری گردد. به کار گیری از دوش و دیدهشوی اضطراری در اطراف دفتر با مواد شیمیایی و دانایی از شماره تماسهای اضطراری نیز از سایر اقدامات ضروری برای ایمنی در واکنش با مواد شیمیایی میباشد.
فراموش نکنید که به علائم ایمنی و هشداردهنده هر ماده شیمیایی اعتنا فرمایید.
مسمومیت مواد شیمیایی
گفتیم که درصورتی که در محافظت و به کارگیری از مواد شیمیایی اعتنا واحتیاط نکنیم در گیر مسمومیت مواد شیمیایی خواهیم شد. همه گیرترین و پرتکرارترین مسمومیت شیمیایی، مسمویت با ماده شوینده میباشد.
- ۰ ۰
- ۰ نظر